Djuren i Öster Malma Wildlife Park

Under perioden oktober till april befinner sig samtliga klövvilt i vinterhägnen. Det innebär att de rör sig på ett större område och därmed är svårare att se. Våra fågelvoljärer är stängda under denna period. Entrébiljetter säljs i Öster Malmas reception/gårdsbutik i byggnaden Lagårn. Se våra öppettider under Wildlife Park.

Älg

Älgen är en självklar art i Öster Malma Wildlife Park! Kor och tjurar går i par över vintermånaderna så att vi på våren eller försommaren då älgarna flyttar till sitt sommarhägn, förhoppningsvis blir välsignade med älgkalvar. Älgarna är individer med väldigt starka personligheter men en sak har det gemensamt och det är att de älskar att äta sly och ligga i solen på bergknallen, idissla och lapa sol!

Kronhjort

Ett gäng kronhjortar från Koberg i Västra Götaland huserar också i Öster Malma Wildlife Park. Kronhjorten är en svensk ståtlig art, något större än dovhjorten och finns bara i en helbrun variant. Deras kalvar föds normalt på våren eller försommaren och kan ses följa sina mödrar som ett snöre under sommaren.

Dov

I Öster Malma Wildlife Park håller vi en grupp dovhjortar. De visar upp hela färgvariationen som dovhjorten kan ha i det vilda i Sverige idag, alltså helvit till svart och däremellan olika nyanser av brun! Kring juni – juli får dovhjorten sina kalvar och man får då hålla extra utkik efter de nya små som bara efter några dagar hänger med sina mödrar och flocken.

Mufflon

Mufflonfår är en spännande art som många aldrig har skådat i det vilda även om de idag finns vilda på flertalet ställen i Sverige. Mufflonfår är ett slidhornsdjur som till skillnad från hjortdjuren aldrig tappar sina horn, utan de bara växer och snurrar sig längre och grövre för varje år som går.

Vildsvin

Vildsvinsgalten och hans suggor gillar att mysa ner sig i halmen tillsammans när de inte bökar runt i sitt hägn. Anar de att det vankas mat däremot är de snabbt uppe på benen och väldigt nyfikna!

Gäss

Öster Malma Wildlife Park innehar diverse gäss och änder. Här finns för tillfället grågäss, kanadagäss, vitkindade gäss, stjärtänder, gräsänder, krickor, skedänder samt den mycket sällsynta och starkt hotade fjällgåsen. Det är få förunnat att lyckas se en fjällgås i Sverige idag men i Öster Malma Wildlife Park får du möjligheten att beskåda denna vackra fågel på nära håll. Detta eftersom Svenska Jägareförbundet är och länge har varit delaktiga i det bevarandearbete som pågår för att säkra fjällgåsens överlevnad.

Skogsfåglar

Även diverse skogs/fälthöns finns bosatta i Öster Malma Wildlife Park. Här kan man se tjäder, fasan, rapphöna och vaktel.