Fiska och njut av naturen

Vi erbjuder fiske i både Likstammen och Malma sjön, i Malma sjön som ligger precis nedanför slottet, båt ingår vid köp av fiskekort i Malma sjön. Vi har även kanoter att hyra samt campingplatser och hotell finns så du kan göra en härlig fiskeweekend av din vistelse här hos oss.

Fiska i Likstammen

Fiskekort i Likstammen

Årskort (kalenderår) 500 kr

Dygnskort (24 timmar) 100

Barn under 12 år får fiska gratis i familjemedlems sällskap.

Se fiskekarta nedan, kan även fås på plats. Endast sportfiske med spö är tillåtet. All fisk som inte avlivas till mat ska sättas tillbaka omsorgsfullt.

Fiska i Malma sjön

Fiskekort i Malma sjön

1 dygn 200 kr

2 dygn 300 kr

Med start 15 maj 2020.

Endast sportfiske med spö är tillåtet. All fisk som inte avlivas till mat ska sättas tillbaka omsorgsfullt.

Endast de båtar som Öster Malma erbjuder får används vid fiske. Ingår vid köp av fiskekortet.

Malmasjön är mest känd för sina storväxta och talrika sutare. Fiskar över 3 kg är vanliga och chansen stor att man får. Det vanligaste betet för sutare i Malma sjön är kokt räka. I malma sjön finns även gäddor, då mer glest, med de är storvuxna. Det finns många historier om mycket stora gäddor och det finns väldokumenterade fiskar över 12 kg. Övriga arter som mört, sarv, aborre och ål har för ett vatten av denna typ i dessa trakter normal sammansättning. Braxen och björkna saknas i sjön.

Paddla kanot i Malma Sjön

Bor du hos oss så får du låna kanot utan extra kostnad, nyckel hämtar du i receptionen.

Om ni vill komma över dagen så hyr vi även ut våra kanoter, 100 kr för 2 timmar per kanot.

Besök även vår wildlife park

Vi vill ge alla som kommer hit en möjlighet att se svenska vilda djur i sin naturliga miljö. Parken används också för undervisning. Här är det viktigt att behålla känslan och respekten för att det är vilda djurarter, även om alla djur som hålls i parken är uppfödda i fångenskap. Att älgen som är skogens konung ska ha tillgång till våra skogar tycker vi är lika självklart som att kronhjorten ska ha sin sumpmark.

Köp till entré biljetter till vår Wildlife Park, säljes i gårdsbutiken.