Öster Malma Wildlife Park – med respekt för de vilda djuren

Med Wildlife Park vill vi ge alla som kommer hit en möjlighet att se svenska vilda djur i sin naturliga miljö. Parken används också för undervisning. Här är det viktigt att behålla känslan och respekten för att det är vilda djurarter, även om alla djur som hålls i parken är uppfödda i fångenskap. Att älgen som är skogens konung ska ha tillgång till våra skogar tycker vi är lika självklart som att kronhjorten ska ha sin sumpmark. Djuren står därför inte och väntar innanför staketet utan kommer att kunna beskådas i sin naturliga miljö.

Öppettider
Tisdag – Lördag 9:00 – 16:00
Söndag 9:00 – 13:00
Midsommarhelgen stängt.
Biljetter köps i receptionen senast en timme innan parken stänger.

Entrébiljetter och toalett
Entrébiljetter säljs i Öster Malmas reception. Det finns ingen toalett i parken, närmsta toalett är vid receptionen. (Den vita långa byggnaden där ni även hittar vår restaurang).

Priser:
Högsäsong 1 maj – 31 augusti
Barn 0-5 år Gratis, Barn 6-16 år 50:-, Pensionärer 100:-, Vuxna 120:-, Familj 5 personer (minst 2 barn) 280:- och grupper över 10 personer får 15% rabatt
Lågsäsong 1 september – 30 april
Barn 0-5 år Gratis, Barn 6-16 år 25:-, Pensionärer 40:-, Vuxna 50:-, Familj 5 personer (minst 2 barn) 125:- och grupper över 10 personer får 15% rabatt

Guidningar helgdagar (lördag & söndag) kl 10:00 (i samband med utfodring).
Startar 10/5 – 27/10 (ingår i entrébiljetten)

Guidningar vardagar kl 10:00 (i samband med utfodring).
Startar 18/6 – 18/8 (ingår i entrébiljetten)

Utöver dessa guidningar kan får du gärna boka guidning för dig och sitt sällskap.
En guidning kostar 1500 kr + entré, kontakta reception@ostermalma.se

Hundar
Hundar får inte tas med in i Wildlife park då detta kan vara stressande för de hägnade djuren.

Wildlife park är öppen året runt. Det ger besökarna möjlighet att både se nyfödda mufflonlamm under vårvinter, älg- kron-och dovkalvar under försommaren för att under hösten kunna höra kronhjortarnas bröl. Under perioden 1 september till 30 april befinner sig samtliga klövvilt i vinterhägn. Det innebär att de rör sig på ett större område och därmed kan vara svårare att se. Våra fågelvoljärer är stängda under denna period.

Lilla Viltvårds stigen
Är under renovering. Beräknas vara klart maj 2024.

1 maj!

Den 1 maj har vi invigning av Lilla viltvårds stigen efter att den har renoveras och det är också denna dag som vår högsäsong börjar.
Detta firar vi med fri entré för alla.
Passa på att kombinera ditt besök med en lunch i restaurang Jägaren.
Välkomna!

Sommarhägn och vinterhägn

Under maj- augusti hålls alla djuren i sina sommarhägn vilka ligger längs de korta promenadvägar som du tar dig fram på till fots i parken. Längs med dessa vägar sitter även informationsskyltar om de olika djurarterna och dess ekologi. Skyltarna är på svenska, engelska och tyska. Vintertid hålls djuren i större vinterhägn. I Wildlife Park ser du även en hel del fåglar under din promenad i parken t.e.x tjäder, rapphöna och de sällsynta fjällgässen. Under vinterhalvåret är dock fågeluppvisningen stängd då fåglarna är uppstallade inomhus för vintern.

Lilla Viltvårdstigen

Den lilla viltvårdstigen vänder sig till våra yngre besökare. Att gissa bajset, se vilka djur som ligger i gryt och mäta sin styrka med ett älghorn är några av aktiviteterna längs stigen.