Se & Göra

Här omfamnas du av fantastisk sörmländsk natur - skogar fyllda med vilda djur och sjöar fulla med fisk. Sörmlandsleden går runt knuten och genom Svenska Jägareförbundet som äger Öster Malma finns det många sätt att upptäcka vår skandinaviska vilda fauna. Allt som finns att göra på Öster Malma går att anpassa till dig med familj och barn, du som tar med dig kollegorna eller vännerna. Dessutom arrangerar vi en del aktiviteter anpassade per säsong - kika i kalendariet för att se vad som är på gång.

Wildlife park

Här får alla möjlighet att se de svenska vilda djur i sin naturliga miljö – se våra största djur; kronhjortar, älgar till några av våra minsta såsom iller eller varför inte mittemellan? Wild life park har något för hela familjen men är även en intressant paus i en mötesdag eller om du är här med kompisarna.

Promenera / Vandra / Cykla

På Öster Malma finns det fantastiska möjligheter för dig som vill ut och röra dig i skog och mark. På Öster Malmas område finns tre olika slingor antingen om du vill promenera med familjen, springa eller cykla.
– Viltstigen 1,6 km
– Sörtorpsrundan 5,5 km
– Malmarundan 7,5 km
(Lilla viltstigen för de minsta inne i Wildlife park)

En liten bit ifrån oss ligger Holmens kunskapsskog, där finns det slingor upp till 16 km för den som vill vara ute en hel dag. – Läs mer hos Holmen
Sörmlandsledens etapp 48 & 49 går i närheten av Öster Malma, med en kort bilfärd är du redo att vandra en bit på den välkända leden.

I Receptionen finns kartor, gummistövlar och möjlighet att boka ryggsäck, termos och utefika.

Köp med Picknick

Köp till picknickryggsäck!

Vi packar en ryggsäck med godsaker, perfekt att ta med sig till badplatsen eller på vandringen.

Ryggsäcken innehåller Kaffe, dryck, fika och en frukt.
125 kr per person.
Ryggsäcken återlämnas till restaurangen.

Paddla kanot på Malmasjön

Malmasjön ligger precis nedanför slottet och här kan du ta en härlig tur på sjön genom att hyra en kanoter och ta er en härlig tur på sjön!  Vi hyr ut våra kanoter för 250 kr för 2 timmar per kanot inkl flytväst och padel. Bokas i receptionen på tfn: 0155-24 -62 28

Slottsguidning

Slottet på Öster Malma med sina två rundande flygelbyggnader uppfördes på 1660-talet av generaltullförvaltaren Wilhelm Drakenhjelm. Ett charmigt barockslott som efter 350 år fortfarande idag behållit sitt yttre och stora delar av sitt inre och har en spännande historia. När slottet är öppet finns det mycket att upptäcka på insidan och utsidan. Inne på slottet går det också bra att läsa på skyltar och gå en guidning med hjälp av text på egen hand.

Är ni en grupp och vill boka en slottsguidning? Vi går igenom slottets historia, tittar på naturkonst och njuter av de välbevarade takmålningarna.
Tid: Ca en timme
Pris: 1500 kr

 

Låna en cykel

Om du vill finns det möjlighet att låna en av Öster Malmas charmiga cyklar. Här finns möjlighet för dig som liten grupp att ta dig runt på området eller våra leder – eller varför inte bara cykla till badplatsen för ett morgondopp? Fråga i receptionen!

 

Bada

I sjön med det udda namnet ”Likstammen” finns en härlig naturlig badplats med klippor och rent vatten. Här kan du njuta av ett dop!
Det är en promenad på ca 1 km – men varför inte låna en cykel så kan ni swisha er och tillbaka innan middagen startar.

 

Fiska

Vi erbjuder fiske i både Likstammen och Malmasjön. I Malmasjön som ligger precis nedanför slottet finns båt eller kanot att hyra. En kilometer bort ligger sjön Likstammen där i kan köpa fiskekort. I Likstammen fiskar du från land eller från egen båt, vi har dock ingen båtramp här.

Matlagningsaktivitet i Matstudion

En rolig, smakrik och lärorik aktivitet som avslutas på det godaste sättet. Gruppen får lära sig laga vilt enligt filosofin “från skog till bord”. Går att boka i grupper 10-16 personer. Några gånger per år har vi ”öppen matstudio” och då öppnar vi upp för mindre sällskap och par som kan boka in sig och tillsammans blir vi en större grupp. Håll utkik på hemsidan för nästa tillfälle!

 

Utbildningar

Svenska Jägareförbundet har ett gediget utbildningsprogram för medlemmar på Öster Malma inom det mesta som rör jakt, viltkött och viltvård. Kika in på deras hemsida!