Fiska och njut av naturen

Vi erbjuder fiske i både Likstammen och Malmasjön, i Malmasjön som ligger precis nedanför slottet finns båt att hyra. I Malmasjön finns det även kanoter att hyra. 1 km från ligger likstammen där det finns en badplats och du kan även köpa fiskekort om du vill fiska. I Liksdammen fiskar man från land eller från egen båt, vi har dock ingen båtramp här.

Fiska i Likstammen

Fiskekort i Likstammen

Årskort (kalenderår) 500 kr

Dygnskort (24 timmar) 100 kr

Barn under 12 år får fiska gratis i familjemedlems sällskap.

Se fiskekarta nedan (man får fisk på de markerade delarna på kartan), kan även fås på plats. Endast sportfiske med spö är tillåtet. All fisk som inte avlivas till mat ska sättas tillbaka omsorgsfullt.

Fiska i Malmasjön

Fiskekort i Malmasjön

1 dygn 200 kr

2 dygn 300 kr

Endast de båtar som Öster Malma erbjuder får används vid fiske i malmasjön. Finns att hyra och kostar 100 kr för 24 h.

Ring och boka er båt på 0155-24 62 28

Tillåtet att fiska i Malmasjön mellan 15 maj till 30 november.

Endast sportfiske med spö är tillåtet. All fisk som inte avlivas till mat ska sättas tillbaka omsorgsfullt.

Malmasjön är mest känd för sina storväxta och talrika sutare. Fiskar över 3 kg är vanliga och chansen stor att man får. Det vanligaste betet för sutare i Malma sjön är kokt räka. I Malmasjön finns även gäddor, då mer glest, med de är storvuxna. Det finns många historier om mycket stora gäddor och det finns väldokumenterade fiskar över 12 kg. Övriga arter som mört, sarv, aborre och ål har för ett vatten av denna typ i dessa trakter normal sammansättning. Braxen och björkna saknas i sjön.

Paddla kanot i Malmasjön

Vi hyr ut våra kanoter, 250 kr för 2 timmar per kanot.

Nyckel hämtar du i receptionen.

Bo på vårt hotell

Fiska, paddla eller vandra runt omkring oss för att sedan sova gott på vårt hotell.

Besök även vår wildlife park

Vi vill ge alla som kommer hit en möjlighet att se svenska vilda djur i sin naturliga miljö. Parken används också för undervisning. Här är det viktigt att behålla känslan och respekten för att det är vilda djurarter, även om alla djur som hålls i parken är uppfödda i fångenskap. Att älgen som är skogens konung ska ha tillgång till våra skogar tycker vi är lika självklart som att kronhjorten ska ha sin sumpmark.

Köp till entré biljetter till vår Wildlife Park, säljes i gårdsbutiken.