Öster Malma Wildlife Park – med respekt för de vilda djuren

Med Wildlife Park vill vi ge alla som kommer hit en möjlighet att se svenska vilda djur i sin naturliga miljö. Parken används också för undervisning. Här är det viktigt att behålla känslan och respekten för att det är vilda djurarter, även om alla djur som hålls i parken är uppfödda i fångenskap. Att älgen som är skogens konung ska ha tillgång till våra skogar tycker vi är lika självklart som att kronhjorten ska ha sin sumpmark. Djuren står därför inte och väntar innanför staketet utan kommer att kunna beskådas i sin naturliga miljö.

Höstlovskul på Öster Malma

Hälsa på och lär dig mer om djuren i Wildlife Park! Ta med barnen till Öster Malma på höstlovet onsdagen den 30/10 och torsdagen den 31/10. Njut av höstlovet tillsammans med oss. Vår djurskötare guidar i Wildlife park med start kl 14.00, alla barn går in gratis och vuxna betalar 50 kr. Restaurangen har extra barnvänlig meny dessa dagar. För den som vill så tänder vi även grillen från kl 13.00-16.00. Ta med egen korv eller köp korven av oss och grilla själv. Från kl 15.00 bjuder vi på varm choklad och möjligheten att grilla lite marshmallows. Hoppas vi ses!

Öppettider och Priser

Under perioden oktober till april befinner sig samtliga klövvilt i vinterhägnen. Det innebär att de rör sig på ett större område och därmed är svårare att se. Våra fågelvoljärer är stängda under denna period.

Maj-augusti
Måndag-söndag kl 10.00-16.00 (midsommarhelgen stängt)

September
Stängt

Oktober-april
Tisdag-lördag kl 11.00-15.00

Entrébiljetter
Entrébiljetter säljs i Öster Malmas reception och gårdsbutik.

Hundar
Hundar får inte tas med in i Wildlife Park då detta kan vara stressande för de hägnade djuren.

Sommarhägn och vinterhägn

Under maj- augusti hålls alla djuren i sina sommarhägn vilka ligger längs de korta promenadvägar som du tar dig fram på till fots i parken. Längs med dessa vägar sitter även informationsskyltar om de olika djurarterna och dess ekologi. Skyltarna är på svenska, engelska och tyska. Under brunsten i september månad håller parken stängt och vissa av djuren separeras för att undvika brunststrider. Vintertid hålls djuren i större vinterhägn. I Wildlife Park ser du även en hel del fåglar under din promenad i parken t.e.x tjäder, rapphöna och de sällsynta fjällgässen. Under vinterhalvåret är dock fågeluppvisningen stängd då fåglarna är uppstallade inomhus för vintern.

Lilla Viltvårdstigen

Den lilla viltvårdstigen vänder sig till våra yngre besökare. Att gissa bajset, se vilka djur som ligger i gryt och mäta sin styrka med ett älghorn är några av aktiviteterna längs stigen.

Vildsvin och Viltvårdstigen

En kort promenad bort i det vackra landskapet, strax utanför själva parken kan du besöka vårt vildsvinshägn. Vildsvinen är nyfikna och visar gärna upp sina bastanta kroppshyddor. I vanliga promenadskor kan du vandra en drygt kilometer längs Viltvårdsstigen och uppleva vilda möten och ny kunskap om traktens vilda djur.