Klassiskt smörgåsbord med vild tvist på slottet

När kvällssolen sakta börjar gå ner över Öster malma sjön, öppnar vi upp vårt vackra slott och bjuder in till ett dignande smörgåsbord. Med avstamp i de klassiska smakerna och rätterna så sätter Öster malmas kockar sin ”vilda” spinn på det svenska smörgåsbordet.

Sill smaksatt med egenplockad ramslök, lax gravad med enbär eller kall soppa på nässlor plockade slottsbacken. Då har vi ännu inte kommit till det som i våra ögon är den bästa biten, viltet! Dovhjort, kronhjort, vildsvin, gås och and. Rostbiffar, rökta stekar eller tunna, gravade skivor av innanlår. Naturligtvis tillsammans med fräscha sallader, somriga såser och hembakt bröd. Detta är bara några exempel på vad Öster malmas smörgåsbord kan bestå av. Allt efter vad som växer, plockas och skördas runt oss i vår omgivning.

Avsluta kvällen med en kopp kaffe eller en drink med fläder som vår bartender plockat från trädet precis bakom slottsflyglarna.

SMÖRGÅSBORD PÅ SLOTTET
Plats: Matsalen i slott
När: från 18.00 på tisdagar, onsdagar och torsdagar
Bokningsbart i sommar mellan 25/6-22/8
Pris: 495 kr per person

Köp till: Goda viner, svalkande öl eller något gott alkoholfritt alternativ.

Slottsguidning i slottet

Visste ni att Öster Malma är ett av Sveriges bäst bevarade barockslott? I sommar har du möjligt att gå en guidad tur i slottet tillsammans med en av våra duktiga guider i innan smörgåsbordet.

Kostar 125 kr per person och biljett köps i receptionen.

Se aktuella datum i sommarens kalendarium