Lunch på Öster Malma

Buffén består av två varmrätter, varav alltid en vilträtt med kött från vårt eget slakteri, och dagens soppa. Salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe ingår.

Tider, priser och veckans lunchmeny

Dagens lunch serveras från kl 11.30-14,00. Pris: 135 kr måndag till fredag. 185 kr lördag och söndag. Ladda upp innan lunchen med en uppfriskande naturpromenad längs Viltvårdsstigen och hälsa på vildsvinen i sitt hägn eller varför inte göra ett besök i Wildlife Park där du kan se älg, mufflon, dov- och kronhjort, fasaner, änder och gäss m.m.

Måndag till fredag kl 11.30-14.00

Priser
Vuxen 135 kr
Barn 7-12 år 85 kr
Barn 3-6 år 60 kr

Helglunch lördagar 11.30 -14.00

Priser
Vuxen 185 kr
Barn 7-12 år 105 kr
Barn 3-6 år 75 kr

Är du nyfiken på slottet och dess historia? Boka en guidad visning. Pris 100 kr.

 

Veckans lunchmeny v. 42

Måndag

Dovhjortskalops med inlagda rödbetor och kokt potatis

Kycklingpiccata med saffransris, bönor och tomatsås

 

Tisdag

Rådjursstek, Karl Johansvamps velouté och potatispuré

Stekt rimmat fläsk med raggmunkar och rårörda lingon

 

Onsdag

Vildsvinssalsiccia, kryddig tomatsalsa, parmesan och tagliatelle

Halstrad lax, hollandaisesås, baljväxter och kokt potatis

 

Torsdag

Vildandsbröst med rödvinssky, ört-vitlökssmör och råstekt potatis

Vinpocherad koljafilé med kräft- och dillsås samt morotscrudité

 

Fredag

Grönpepparbiffar på viltfärs med, gräddig viltsky, rostade rotfrukter och pomme rissolé

Coq au vin på svensk kyckling med pilaffris

 

Lördag helglunch 185 kr

Slottsstek på vildsvin med ångade legymer och kokt potatis

Panerad sej med curryremoulad och dillrostad potatis

 

Söndag

Afternoon tea (boka bord)

250kr

 

Vecka 43

 

Måndag

Viltfärsbiffar gratinerade med parmesan och tomat, samt svamppasta

Isterband med dillstuvad potatis, inlagda rödbetor och senap

 

Tisdag

Nattbakade dovhjortslägg, mörk ölsky, skånepotatis och brynt lök

Viltpytt i panna med stekt ägg och rödbetor

Kyckling i currysås med ris, mangochutney och rostad cocosmüsli

 

Onsdag

Viltmerquez med picklad lök, kryddig tomatsås, rostad vitlöksyoghurt samt saffranscouscous

Dijonmarinerad strömming med potatismos, brynt smör, lingon och pepparrotssallad

 

Torsdag

Mustig rådjursgulasch med citronsmetana och pilaffris

Gratinerad sej med purjolök, dill och skaldjur. Serveras med rökigt potatisstomp

 

Fredag

Rimmad vildsvinsbog med rotmos, senap och pepparrotssky

Panerad kolja med vispat matjessmör och varm potatissallad

 

Lördag helglunch 185 kr

Älgwallenbergare med ärtsallad, rödvinssky och potatispuré

Fisk- och skaldjursbiffar med skaldjurssås och fänkålssrisotto

 

Söndag

Afternoon tea (boka bord)

250kr