Viltmiddag på slottet

Välkomna till vårt slott för en tre rätters viltmiddag, jaktpuben är öppen och ni kan njuta av hela vårt slott.

Nu öppnar vi upp vårt slott på onsdag, torsdag, fredag och som vanligt på lördagar där vi kommer erbjuda en fast meny baserat på viltkött och lokala produkter. På lördagar så erbjuder vi även slottsweekend.

Menyn är baserat på viltkött och lokala råvaror, ni kommer inte bli besvikna. Så kom till oss och njut av god mat och fantastisk miljö. Boka nedan!

Meny 1 (Serveras 13/4, 19/4, 25/4, 4/5, 10/5, 16/5, 24/5, 30/5, 8/6)

Tångbakad gös från Yngaren
Serveras med en klorofyllspäckad nässelvichyssoise, gurka marinerad med akvavit- och dill samt en blomma av kålrabbi fylld med pepparrotsfärskost. En avstämd och sammetslen start på middagen.

Kvällens vilt
Blomkålsduchesse som gratineras gyllene med Big ben ost från Jürss mejeri, råstekt grön sparris, krispigt vildsvinsbacon och en varmslagen sauce béarnaise på grillat smör. En riktig “Slottsvältare”.

Öster malmas slottsbakelse
På en aromatisk mandelbotten med vit choklad, fylls en härligt ljus och luftig chokladbavaroise med en nötig chokladganasch. Alltsammans glaseras sedan med ett täcke av choklad och serveras med röda bär. En chokladälskares dröm!

 

Meny 2 (11/4, 17/4, 20/4,26/4, 2/5, 8/5, 11/5, 17/5, 22/5, 25/5, 31/5)

Hackad tartar
Kvällens vilt finhackas och blandas med ramslöksmajonnäs. Serveras på nystekt råraka för att sedan toppas med syrliga granskott och osten “big ben” från jürss mejeri. Vår i sörmland på en tallrik.

Kvällens vilt
Serveras med en ljummen sallad på späda primörer, skummig kycklingvelouté spräckt med klorofyllstinn ramslöksolja, tryfferad morotskräm samt toppmurkla fylld med fasanmousseline. Lika elegant som slottet det serveras i!

Rabarber och kola
Terinne, kräm och chips på rabarber trängs på en tallrik med nyvevad salt kolaglass, kanderade popcorn och dulche de leche. Sött, syrligt och lite salt i en härlig kombination.

 

Meny 3 (12/4, 18/4, 24/4, 27/4, 3/5, 9/5, 15/5, 18/5, 23/5, 29/5, 7/6)

Vit sparris
“Knackisch kokt” i Norbert Langs ära, innan den täcks av en själavårdande sked sandefjordssås, überladdad med löjrom och störkaviar. Buga er, för vårens kejsare är här.

Kvällens vilt
Serveras med “Rotolo di pasta” fylld med långkokt ragu på hjort och rött vin, rostad spetskål med örtigt tomatiserad smörsås samt ett lass pecorino. Mangia bene, ridi spesso, ama molto.

Brûlée & sorbet
Oklassisk crème brûlée smaksatt med citronverbena och en hint av lakrits som på beställning karamelliseras med brännare och serveras med en vårig, fräsch granskottssorbet och ett citruschips efter konditormästare Jan Heeds skola.

Pris Vuxen: 720 kr Barn: 3-12 år 360 kr

Boka bord nedan eller ring oss på 0155-246228